FINANȚARE VERDE PRIN PROGRAMUL
"GREEN HOMES GREEN MORTGAGE"

PENTRU CASELE MODULARE NATURALE NIDUS

program dezvoltat de Consiliul Român al Clădirilor Verzi

Green Homes approved project.png

CERTIFICAREA GREEN HOMES

O certificare ”verde” care atestă performanța unei clădiri rezidentiale

Romania Green Building Council a creat programul Green Homes Green Mortgage cu scopul de a susține dezvoltarea locuințelor verzi. Certificarea Green Homes by RoGBC atesta calitatea și performanța unei clădiri rezidentiale, și ia in calul criterii precum eficiență energetică, calitatea mediului interior, bunăstarea oferită ocupanților sau materiale ecologice și reciclabile. O locuința verde are foarte multe beneficii, dar are un cost de investitie puțin mai ridicat față de una obișnuită (5-25%), ce poate fi acoperit printr-o finanțare verde - Green Mortgage - credit ipotecar cu dobândă preferențială. 

IPOTECA VERDE

Împrumuți mai mult, plătesti mai puțin!

analiza comparativa .png

Casa modulară ecologică NIDUS se încadrează cu succes în programul Green Homes Green Mortgage, fiind prima locuință pre-certificată ca un produs finit, încă din faza de proiect. Asadar, poți beneficia de un credit ipotecar cu dobandă preferențială de la o banca parteneră pentru achiziția unei case eco pasive NIDUS. 

Programul Green Homes Green Mortgage s-a dovedit a fi un succes in România până în prezent, cu peste 30 de dezvoltatori imobiliari, 2 bănci partenere și 1500 de unități certificate și cu alte 5600 în curs de certificare. Din acest motiv, Romania Green Building Council a demarat in 2019 proiectul international SMARTER Finance For Families, prin care implementează programul Green Homes Green Mortgage în alte 12 țări europene, în parteneriat cu 17 experți în construcții ecologice, energie regenerabilă, cercetare și alte organizații din Belgia, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Georgia, Grecia, Irlanda, Italia, Polonia, România, Slovacia, Turcia și Ucraina.

 

Mai multe detalii despre programul SMARTER Finance For Families puteti gasi aici.