Caută
  • Nidus Team

ANALIZĂ COST BENEFICIU: CASA NIDUS vs CASA CONVENȚIONALĂ DIN ZIDĂRIE

Actualizată în: 30 Apr. 2020


Cât costa?

Poate cea mai adresată întrebare atunci când vine vorba de o casă, fie că e vorba de structură, termoizolație sau alte materiale de construcție. În acest articol, facem analiză cost beneficiu între o casă modulară naturală NIDUS și una convențională pe zidărie, trecând în revistă următoarele: costul cu materialele de construcție și manopera, timpul de execuție și impact asupra ocupanților și asupra mediului.


Pentru asta, ne-am raportat doar la structura cu termosistem și finisaje interioare, fără instalații și alte echipamente, ca să nu scriem o teză de doctorat. Am analizat câte o secțiune de perete de 1 m2 din fiecare configurație: perete NIDUS, perete zidărie #1 și perete zidărie #2.


Peretele de zidărie #2 are o configurație atipică și are un strat de termoizolație mai gros pentru a ajunge la aceeași rezistență termică cu peretele NIDUS (R=11,1 m2*K/W) și astfel compara costurile raportat la performanța termică.


Ce înțelegem noi prin cost

Când vorbim de cost, preferăm să privim totul din perspectivă și nu să ne raportăm doar la un anumit material. Casele modulare NIDUS sunt gândite ca o soluție integrată, ca pe un produs finit pe care îl achiziționezi (ca atunci când îți cumperi o mașină, o plătești și o primești, fără alte bătăi de cap). Din acest motiv ne raportăm la toată soluția ca atare.


În tabelul de mai jos, am defalcat costul materialelor pentru fiecare configurație de perete în parte:


Peretele NIDUS


Peretele de zidărie #1


Peretele de zidărie #2

Găsești aici tabelul complet cu referințele de co